Επισκέψεις σε Μουσεία και περιήγηση στα Γιάννενα για τους μαθητές του σχολείου μας

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία της πόλης των Ιωαννίνων και περιηγήθηκαν σε σημαντικά σημεία της πόλης.

Η Α΄ τάξη μετά από περιήγησή της στο κέντρο της πόλης, πέρασε την πύλη του Κάστρου στο σημείο του Μαρτυρίου του αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου και κατέληξε στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, όπου γνώρισε τα μυστικά αυτής της ηπειρώτικης τέχνης. Με τη συνοδεία των καθηγητών περπάτησαν δίπλα στη λίμνη για να φτάσουν μέχρι την πλατεία Μαβίλη.

Η Β΄ τάξη επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα «Αγωνίες θνητών – χρησμοί θεών». Αμέσως μετά περιηγήθηκε σε σημαντικά σημεία στο κέντρο της πόλης.

Η Γ΄ τάξη επισκέφθηκε αρχικά τον Μητροπολιτικό ναό του αγίου Αθανασίου και τον τάφο του αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου στο παρακείμενο εκκλησάκι, το σημείο του Μαρτυρίου του Αγίου και το Ίτς Καλέ. Ξεναγήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο και το Φετιχιέ τζαμί.

Το μεσημέρι όλοι επιστρέψαμε στο σχολείο έχοντας εμπλουτίσει τις γνώσεις μας γύρω από την τοπική και εθνική μας ιστορία και παράδοση.

Αφήστε μια απάντηση