Η γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Γ΄ τάξης η σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821. Οι μαθητές μάς θύμισαν μεγάλες μορφές του Αγώνα του 1821, χόρεψαν αλλά και τραγούδησαν υπό τη διεύθυνση και με τη συνοδεία της κιθάρας του κ. Κοντουρά Δημήτριου, Φυσικού του σχολείου μας. Η όμορφη γιορτή διοργανώθηκε με ευθύνη και συντονισμό της κας Βασιλείου Ιωάννας, Φιλολόγου του σχολείου μας.

Την είσοδο του σχολείου μας στόλισε η ζωγραφιά της μαθήτριας της Α΄ τάξης Ελευθερίας Γιαννακοπούλου για να μας θυμίσει ότι «η Ελληνική Επανάσταση όπως το κυκλάμινο μέσα από τα βράχια γεννήθηκε στις πιο δύσκολες συνθήκες…».

Την ημέρα της 25ης Μαρτίου, της μεγάλης χριστιανικής γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και συνάμα της έναρξης του Αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας, ομάδα μαθητών συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κουτσελιό και αμέσως μετά στην επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του μνημείου στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Η σημαιοφόρος του σχολείου μας, μαθήτρια της Γ΄ τάξης, Δάφνη Βλέτσα, συμμετείχε στην πανηγυρική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου στα Γιάννενα, στην κατάθεση στεφάνων και στη μαθητική παρέλαση που ακολούθησε εκπροσωπώντας το σχολείο μας.

Αφήστε μια απάντηση